Fase1: KLEUTERS (Schooljaar 2014-2015)

Allereerst werd de kleuterspeeltuin onder handen genomen met enkele nieuwe, leuke en uitdagende speelelementen. Er werd een hindernisparcour geplaatst waarbij de 'grote' kinderen worden uitgenodigd om de kleintjes te helpen. Tevens werden er wilgenhutten geplant zodat de kinderen zich ook echt in de natuur kunnen begeven en zijn er picknicktafels aangeschaft. Waardoor de kinderen ook op de speelplaats kunnen les krijgen.

In juni 2015 gingen we ook met een heleboel ouders en chiroleiding aan de slag en werden er verschillende tekeningen en spelletjes op de grond geschilderd. Helaas bladerde de verf er snel terug af. Een specialist van Thiry Paints is ter plaatse geweest om het probleem in te schatten. Doordat onze stenen vuilwerend behandeld zijn, is enkel een zeer dure en omslachtige werkwijze succesvol... voor +_ 3jaar houdbaarheid. Hierdoor werd samen met de leerkrachten beslist om dit geen tweede maal uit te proberen. Helaas. Want het resultaat was mooi!

Hierbij geven we je een zicht op ons volledig 'DROOM'ontwerp van de kleuterspeelplaats. Ze bevat ook nog fruitbomen en -struiken, half open schip, extra overkapping,... maar dit zal deel uitmaken van een latere fase.

We hebben ons droomontwerp in 2015 ingediend bij twee organisaties, 'Pimp je speelplaats. en de Koning Bouwdewijnstichting'. Helaas werd ons project niet weerhouden. Werk je toevallig zelf in speelplaatsontwikkeling of ken je iemand die ons financieel wil steunen, dan kan je ons steeds contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Speelplaats