Wat is een 'schoolraad'?

 
De schoolraad is een formeel participatieorgaan op school. Een gelijk aantal vertegenwoordigers van de ouders, leerkrachten en lokale gemeenschap bespreekt er welbepaalde thema's met de directie en het schoolbestuur. De ouders worden afgevaardigd vanuit de ouderraad, de leerkrachten vanuit de personeelsvergadering. De leden die zetelen voor de lokale gemeenschap worden gecoöpteerd door de schoolraad.

Wie zit er in de schoolraad?

Voor de ouders: (bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Maike Ketels
Vanessa Dockx
Sofie Bradt

Voor de leerkrachten:

Juf Carla Van den Broeck
Juf Ann Penninckx
Juf Mieke Kets 

Voor de lokale gemeenschap:

Else Blommaers
Annemie Van Aerschot
Omeer Van Lent

Wat doet de schoolraad?

de schoolraad overlegt met het schoolbestuur

De overlegbevoegdheid is van toepassing op materies met een reële impact op het dagdagelijkse leven in de school. Het schoolbestuur legt de geplande beslissingen voor overleg aan de schoolraad voor en informeert de schoolraad hieromtrent tijdig.

de schoolraad adviseert het schoolbestuur

De schoolraad kan aan het schoolbestuur ook op eigen initiatief een schriftelijk advies uitbrengen over alle aangelegenheden waarover de schoolraad overlegbevoegdheid heeft.

Informatie en communicatie

Om hun participatierechten volop te kunnen uitoefenen, hebben de leden van de schoolraad een algemeen informatierecht ten aanzien van het schoolbestuur en de directeur. Dit betekent dat zij  over voldoende informatie moeten beschikken.

De schoolraad communiceert en informeert ook zelf over zijn eigen werking. Dit gebeurt op volgende manieren:

  • Het verslag van de schoolraad wordt opgenomen op de website van de ouderraad en ligt ook steeds ter inzage op het schoolsecretariaat.
  • De ouders lichten het verslag kort en bondig toe op de ouderraad; de leerkrachten doen dit op de personeelsvergadering.